Onze Chocolade - van absolute topkwaliteit

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Al enige tijd zijn we extreem kostbare couvertures aan het gebruiken voor de productie van onze pralines, patisserie en andere producten.

Vanaf juni 2016 zijn we zelfs volledig overgestapt op Biologische chocolade van het hoogste niveau.

Hiermee hebben we als een van de weinige Chocolatiers de stap gezet om de grote chocolademakers volledig aan de kant te zetten en te gaan inkopen bij de kleine artisanale producenten die voornamelijk als doel hebben een duurzame productie te draaien en de hoogste kwaliteit te leveren.

De prijzen liggen vele malen hoger dan de fabrieksmatig gemaakte couvertures - maar het kwaliteitsniveau ligt dan ook evenredig hoog.

Je koopt bij ons dan ook niet een scherp geprijsd product, maar een verantwoord en met zorg gemaakt product tegen een prijs die de inkoop van kostbare chocolade moet dekken.

Wij staan volledig achter deze keuze, en hopen dat onze klanten dat blijven waarderen.

Feiten over deze kostbare en soms zeldzame chocolade

Extreem kostbare couvertures van soms wel 6 x de gangbare chocolade prijs


Volledig Biologisch gecertificeerd (Chocolademakers - Original Beans)


Veelal single estate en single origine couvertures - chocolade zoals dat hoort te zijn, zonder additieven.


Soms in kleine batches te krijgen 


Veel "award winning" couvertures gemaakt van de beste kwaliteit bonen


Chocolademakers : Original Beans, Marou, Chocolatemakers en Pacari

Yuna (wit) 37%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Yuna 37% 

Witte chocolade van Trinitario cacaoboter uit de Dominicaanse Republiek. Met 40% cacaoboter, suiker en verder enkel melk. Zonder de bij witte chocolade gangbare toevoegingen van vanille(-aroma) of lecithine.

Feiten :

Herkomst: Yuna vallei, Dominikaanse republiek


Volledig Biologisch gecertificeerd (Chocolademakers - Original Beans)


Boon: organic white cacao, Arriba Nacional


Smaak: hibiscus en gedroogde banaan


Feit: Voor elke verkochte reep wordt er een nieuwe (cacao)boom geplant.


Best taste award 2015

 

Piura 75%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Piura 75% 

De wit gekleurde porcelana cacaoboon is zeer gewild vanwege zijn zeer verfijnde smaak. Tot voor kort kwam deze alleen uit Venezuela en Mexico. In 2006 is de boon door Original Beans in de Piura vallei gesignaleerd en in productie gebracht.

Ingrediënten: direct-trade cacaobonen* rauwe rietsuiker en cacao boter (* gecertificeerd organisch)

Feiten :

Herkomst: Piura vallei, Noord-Peru


Volledig Biologisch gecertificeerd (Chocolademakers - Original Beans)


Boon: organic white cacao, Arriba Nacional


Smaak: rijp fruit met een vleugje limoen


Feit: Voor elke verkochte reep wordt er een nieuwe (cacao)boom geplant.


Eelijke handel zonder het Fairtrade keurmerk.


Great taste award gold 2011/2013

 

 

Esmeraldas (melk) 40%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Esmeraldas (melk) 40% 

Ingrediënten: Direct-trade cacao bonen*, cacao boter*, rauwe rietsuiker*, melk*, fleur de sel (zout) *van biologische landbouw

Feiten :

Herkomst: Mache Chindul natuurreservaat, Esmeraldas, Equador


Volledig Biologisch gecertificeerd (Chocolademakers - Original Beans)


Boon: Arriba Nacional


Smaak: fluweelzachte caramel met fleur de sel


Feit: Voor elke verkochte reep wordt er een nieuwe (cacao)boom geplant.


Behoud van het Mache Chindul regenwoud.


Eelijke handel zonder het Fairtrade keurmerk.


Great taste award 2011/2013

 

 

Virunga 68%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Virunga 68% 

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de  aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter en rietsuiker

Feiten :

Herkomst: Virunga Nationaal park, Oost- Congo


Boon: biologische Forastero


Smaak: rood fruit, typisch chocolade


Feit: Door de inkomsten van de cacao wordt het leefgebied van de bedreigde gorilla’s gespaard.


Feit: 100% biologisch


 

Awajun 80%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Awajun 80%

De cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru.

Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter en rietsuiker

Feiten :

Herkomst: Amazone regenwoud, Noord-Oost- Peru


Boon: biologische Criollo


 

Smaak: intense koffie, noot en zoethout


Feit: 100% biologisch


 

Feit: Door de inkomsten van de cacao blijft het regenwoud behouden.

 

Chulucanas 75%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Chulucanas 75% 

 

Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter en rietsuiker

Feiten :

Herkomst: Peru - Chulucanas regio


Boon: biologische Criollo


Smaak: rijp fruit, tabak


Feit:


Feit: 100% biologisch


 

Femmes de Virunga (donker melk) 55%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Virunga 68% 

Femmes de Virunga 55%. Het Original Beans team is al vanaf 2008 aan de ontwikkeling van de cacao in de regio Oost Congo aan het werken, daar waar de vrouwen een lage sociale status hebben. Original Beans geeft de vrouwen onder andere trainingen om hun positie te versterken. 

Femmes de Virunga is een krachtige melk chocolade die de achterliggende gedachten reflecteren - vrouwen verdienen een krachtigere positie in het gebied Oost Congo.

Ingrediënten: direct-trade cacaobonen*, cacao boter*, melk*, rauwe rietsuiker 
(* gecertificeerd organisch)

Feiten :

Herkomst: Virunga Nationaal park, Oost-Congo


Boon: biologische 


Smaak: Krachtig & elegant. Romig, met tonen van cappuccino en geroosterde noten


Feit: Original Beans geeft de vrouwen onder andere trainingen om hun positie te versterken. 


Feit: Voor elk verkochte reep wordt een boom geplant naast het Virunga Nationaal Park.


 

Lam Dong 74%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Lam Dong 74%

Wat ons betreft een van de beste couvertures ter wereld.

Marou (de chocolade makers) is de waargeworden droom van twee buitengewone franse heren die Vietnam hun thuis noemen ; om daar hun chocolade te produceren met 100 % lokaal geteelde cacao en ingrediënten.

Zo versmelten twee belangrijke componenten tot een waanzinnig product samen ; hoogwaardige cacao uit het zuiden van Vietnam en de traditioneel hoge kennis van het chocolade produceren uit Frankrijk. 

Ingrediënten: direct-trade cacaobonen*, cacao boter*, rauwe rietsuiker 

Feiten :

Herkomst: voet van het Annamitische gebergte, Lam Dong provincie, Vietnam


Boon: hybride


Smaak: delicate tonen van specerijen


Feit: De boeren dragen bij aan het beschermen van de biodiversiteit. Het proces van planten oogsten fermenteren en drogen van de cacaobonen wordt in eigen beheer gehouden.


Feit: De makers streven naar een transparante hoogwaardige productie en hebben de volledige productie in eigen hand.
De couverture word gemaakt in Vietnam (bean to bar)


Zeer exclusief en moeilijk te bemachtigen chocolade 

Dong Nai 72%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Lam Dong 74%

Onze favoriet - "Darq" maar verfijnt - wellicht een van 's werelds beste couvertures

Marou (de chocolade makers) is de waargeworden droom van twee buitengewone franse heren die Vietnam hun thuis noemen ; om daar hun chocolade te produceren met 100 % lokaal geteelde cacao en ingrediënten.

Zo versmelten twee belangrijke componenten tot een waanzinnig product samen ; hoogwaardige cacao uit het zuiden van Vietnam en de traditioneel hoge kennis van het chocolade produceren uit Frankrijk. 

Ingrediënten: direct-trade cacaobonen*, cacao boter*, rauwe rietsuiker 

Feiten :

Herkomst: Cat Tien natuurpark, Dong Nai provincie, Vietnam


Boon: hybride


Smaak: geroosterd brood, leer, specerijen als kaneel en vanille.


Feit: De boeren dragen bij aan het beschermen van de biodiversiteit. Het proces van planten oogsten fermenteren en drogen van de cacaobonen wordt in eigen beheer gehouden.


Feit: De makers streven naar een transparante hoogwaardige productie en hebben de volledige productie in eigen hand.
De couverture word gemaakt in Vietnam (bean to bar)


Zeer exclusief en moeilijk te bemachtigen chocolade 

Ben tre 78%

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Ben Tre 78%

De chocolade is intens en toch perfect in balans, uit de Ben Tre provincie in de Mekong Delta. De cacao bomen worden tussen de kokospalmen geplant.

Marou (de chocolade makers) is de waargeworden droom van twee buitengewone franse heren die Vietnam hun thuis noemen ; om daar hun chocolade te produceren met 100 % lokaal geteelde cacao en ingrediënten.

Zo versmelten twee belangrijke componenten tot een waanzinnig product samen ; hoogwaardige cacao uit het zuiden van Vietnam en de traditioneel hoge kennis van het chocolade produceren uit Frankrijk. 



Ingrediënten: direct-trade cacaobonen*, cacao boter*, rietsuiker 

 

Feiten :

Herkomst: Vietnam – Bên Tre Province, Mekong Delta - Vietnam


Boon: Trinitario


Smaak: kruidige noten van nootmuskaat en peperkorrels, zacht en boterachtige textuur


Feit: De makers streven naar een transparante hoogwaardige productie en hebben de volledige productie in eigen hand.
De couverture word gemaakt in Vietnam (bean to bar)


Zeer exclusief en moeilijk te bemachtigen chocolade 


Academy of chocolate award - Bronze


De makers hebben steeds een intensief contact met de cacaoboeren - zij fermenteren de bonen ter plaatse en de makers maken er in Ho-chi-Minh de beste couvertures van ... volgens ons een van de beste ter wereld.

 

 

 

Raw 70 %

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Raw 70%

Raw chocolate - rauwe chocolade is in het maakproces niet hoger verhit dan 49 graden - de rauwe cacao bonen worden niet eerst gebrand maar direct koud gemalen.
Hierdoor blijven veel van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en andere aanwezige kwaliteiten behouden.
Nadeel kan zijn dat veel van de smaken die juist bij hogere temperaturen vrijkomen verdwijnen.

De maker heeft het tot een kunst verheven om ook de Raw chocolade tot een tongstrelende ervaring te maken.


Ingrediënten: cacao bonen, ongezuiverd rietsuiker, zonnebloem lecithine 

 

Feiten :

Herkomst: Equador


Boon: 70% Arriba Nacional cacao, ongeroosterd, biologisch gecertificeerd.


Smaak: Citrusbloesem, gevolgd door een grondige en diepe cacaosmaak met een zeer lange nasmaak met tonen van jasmijn en noten.


Feit: De maker is wereldwijd erkend als een van de beste biologische chocolade makers. 


Zeer exclusief en moeilijk te bemachtigen chocolade 


International Chocolate Awards 2015: Silver award winner
Academy of chocolate awards 2012 : Gold award


De maker heeft intensief contact met kleine cacaoboeren en streeft naar een eerlijk en kwalitatief extreem hoogwaardig product.