Duurzame productie & bedrijfsvoering

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

Ralph Hagen werkt uitsluitend met de beste chocolade en ingrediënten.

Vanaf het begin zijn we aan het werk gegaan met de beste ingrediënten en daarbij hoort wat ons betreft ook duurzaamheid. Behalve volledig biologisch gecertificeerde chocolade gebruiken we zoveel mogelijk lokaal geproduceerde grondstoffen zoals bijvoorbeeld het Mergelland-ei, honing uit Limburg en lokaal gestookte kweepeerstroop.

We werken steeds meer met zeer exclusieve single estates couvertures uit landen als Congo, Peru en Vietnam. 
De prijzen liggen aanmerkelijk hoger, maar voor de fijnproever is het zeker de meerprijs waard.
Zelfs kleine stukjes van deze couvertures geeft een enorm gevoel van genot.

 

Verantwoord verpakkingsmateriaal is ook van belang -
Zo worden pakketten bijvoorbeeld opgevuld met biologisch afbreekbaar vulmateriaal. Maar ook zaken als transfervellen, airbrush en andere bewerkingstechnieken proberen we zoveel mogelijk verantwoord en doordacht te doen.

Ook werken wij voor bezorgingen in en om Maastricht samen met Demarrage fietskoeriers - de verantwoorde manier van bezorgen !

 

Wij staan altijd open voor verbetering, aarzel niet ons te tippen !

Demarrage fietskoeriers

Vanaf nu maken wij voor het bezorgen van (spoed) bestellingen in en om Maastricht gebruik van Demarrage fietskoeriers.

Gebruik maken van de diensten van Demarrage fietskoeriers is in vele opzichten een verstandige keuze.

Bijvoorbeeld omdat wij duurzaam ondernemen toejuichen.
Denk aan het terugdringen van brandstofverbruik, zorgen voor minder uitlaatgassen en lawaai. 
Door Demarrage fietskoeriers in te zetten bewijzen ook wij onze mooie stad Maastricht een dienst. 

Meer weten ?
lhttp://www.demarragefietskoeriers.nl

 

Lokale producten

 

Kweepeer stroop - Vandewall stroopstokerij

 

In ambachtelijke stroop is puur fruit verwerkt, zonder toevoegingen. Stroop bevat dus louter 'vruchteigen' natuurlijke stoffen. Traditioneel hoogstamfruit is de beste grondstof. Biologisch geteelde moderne rassen evenaren, vanwege hun trage groei, die traditionele soorten.
VandeWall verwerkt uitsluitend biologisch geteelde appels en peren en in de rinse stroop ook biologisch geteelde suikerbieten. 

Ambachtelijk stroopstoken* is een eeuwenoude traditionele wijze om appels en peren te conserveren. Het is een procedé waarin allereerst fruit wordt gekookt in koperen ketels waarvan de bodem rechtstreeks door een vuur wordt verhit. Vervolgens moet men het kooksel uitpersen en grof zeven. Daarna het gezeefde sap terug in de ketel gieten en aan de kook brengen. Water zal dan verdampen en stroop blijft over. 

Wij verwerken de kweepeerstroop onder andere in onze Patisserie en pralines.

 

Honing - Bee-ing Pure | Gronsveld 

Deze kleinschalige imkerij ligt in het Limburgse heuvelland. Passie voor de bijen en hun honing staat bij Bee-ng Pure voorop. Ze geloven in de puurheid van honing en maken dankbaar gebruik van alles wat het Limburgse land te bieden heeft.
Deze honing is een duurzaam, lokaal product zonder toevoegingen.

BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.

Wij verwerken deze honing in onze pralines, patisserie, energiereep en Nougat