Ingrediënten & houdbaarheid

Wij gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit en volledig biologisch gecertificeerde chocolade (per 01-06-2016)

De ingredienten zijn per product verschillend en zullen daarom voor verschillende houdbaarheidsdata zorgen.


Wij hebben op aanvraag een volledige allergenen kaart beschikbaar voor elk product.


Alle pralines zijn in een laboratorium getest op houdbaarheid, door de vastgestelde AW (wateractiviteit) waarden is een houdbaarheid van tenminste 16 weken gegarandeerd.
Alle andere producten hebben verschillende houdbaarheid data, deze worden op alle productverpakkingen vermeld.


De "THT" sticker op elke verpakking geeft aan dat de producten tot die datum "het lekkerst" zijn. producten zijn vaak langer houdbaar.


De verwerking van elke praline gebeurt zo veel mogelijk gescheiden, toch kunnen alle pralines kleine sporen van noten bevatten.


In de verwerking van onze producten worden enkel de beste ingrediënten en natuurlijke smaakstoffen gebruikt.


Elke verpakking bevat pralines waarbij een gegarandeerde houdbaarheid van 12 weken in acht word genomen vanaf het moment dat de pralines besteld zijn. Pralines met alcohol zijn echter veel langer houdbaar.

 

De houdbaarheid staat op elke box vermeld met daarbij het bewaaradvies.


Voor de optimale smaak en houdbaarheid is het van groot belang de boxen te bewaren volgens de omschrijving op het houdbaarheidsetiket.


Pralines en andere producten met chocolade worden het beste bewaard in een ruimte met een constante temperatuur.


Idialiter is de ruimte tussen 16 en 20 graden celcius.


Bewaar uw pralines en andere chocolade producten dus niet in een koelkast maar ergens in de woonkamer in een kast.


Het grote temperatuurverschil van de koelkast naar de woonkamer zal de pralines doen condenseren, waardoor de suikers in de chocolade oplossen en naar de oppervlakte komen. Hierdoor ontstaat een witte kristallisatie die men suikerrijp noemt.


Chocolade is erg ontvankelijk voor het opnemen van geur. Bewaar chocolade dus liefst niet bij andere geurige etenswaren zoals bijvoorbeeld kruiden.
Vermijd vochtige omstandigheden.